Laminaat afwerken met kit

laminaat afwerken met kit

Bij het afwerken van laminaat bent u waarschijnlijk gewend dat er gebruik wordt gemaakt van plinten en andere afwerkingsprofielen. Echter, soms is laminaat afwerken met kit de uitkomst.

Laminaatkit zorgt voor een naadloze overgang. Immers, een plint of een verwarmingsbuisprofiel liggen altijd op het laminaat, waardoor u de overgang ziet of voelt. Dat is niet altijd wenselijk. En soms is een plint zelfs onmogelijk, zoals bij wanden die een ronding hebben. Laminaatkit vult de ruimte (de uitzettingsvoeg) tussen muur dan wel object en het laminaat op en zorgt er tegelijk voor dat het laminaat wel kan blijven werken, zonder dat het krom trekt. Laminaat afwerken met kit is dus erg slim in dit geval. 

Laminaatkit

Laminaatkit is zoals de naam al aangeeft speciaal gemaakt voor laminaat en om die reden verkrijgbaar in verschillende houttinten. Op deze wijze lijkt de vloer tot aan de millimeter aan te sluiten en dat geeft een mooi strak effect.

Schuimmateriaal werkt

Laminaat moet kunnen werken. Daarom wordt het nooit strak tegen een muur aan gelegd en daarom is een plint nodig voor een fraaie afwerken. Ook bij het gebruik van kit moet laminaat nog steeds kunnen uitzetten. Om dit te realiseren wordt laminaatkit alleen gebruikt als bovenste laagje. In de voeg wordt een slangetje van schuimmateriaal gelegd. Door de ronde vorm vult de voeg niet helemaal op én het schuimmateriaal is in staat mee te bewegen bij het uitzetten van de vloer.

Laminaat afwerken met kit

Als de schuimslang in de voeg is geplaatst wordt deze afgesmeerd met een dunne laag laminaatkit. Doordat het in dezelfde kleur van de vloer kan worden gedaan, is de uitzettingsvoeg bijna niet meer zichtbaar. Kit krimpt altijd nog iets. Om die reden kunt u het iets dikker aanbrengen dan de vloer en nadat de kit na enkele weken volledig is uitgedroogd, kunt u het bijsnijden zodat het egaal met de vloer is.

Aan de slag met een laminaatvloer? Lees hier hoe u in 5 stappen zelf laminaat legt

 

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395